Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Варфоломій заявив про надання автокефалії українській церкві

Священний синод допоможе із наданням автокефалії українській церкві.

Про це сказав вселенський патріарх Варфоломій у зверненні до українського народу напередодні 85 річниці Голодомору в Україні, йдеться на сайті української православної церкви в США.

"Вселенський престол вирішив надати автокефалію багатостраждальній православній церкві в Україні, щоб вона приєдналася до повноти православ'я в єдності та внутрішньому світі, - зазначив патріарх.

Константинопольська Церква-Мати спілкується з усіма вами з тягарем на серці, у молитві згадуючи Голодомор українського народу. Трагічну та нелюдську подію 1932-1933 років, коли безліч людей загинули від навмисного і жорстокого голоду".

"Ми втручаємося, тому що це наш обов'язок. Виключно на основі достовірно-церковних, всесвітніх і наднаціональних критеріїв. Заради істини і традицій церкви, захисту канонічного порядку та ідентичності православ'я. Завжди для урочистості тіла Христового, а не для себе і не для демонстрації світової сили або влади".

Собор єпископів Української православної церкви Московського патріархату заявив, що рішення Константинополя щодо українського церковного питання "не має жодної канонічної сили" і відмовився участь у створенні автокефальної церкви.

Раніше архієрей Константинопольської церкви, представник Вселенського патріархату при Всесвітній раді церков Іова заявив, що єдина автокефальна церква після отримання томосу буде називатися Православна церква в Україні.

Джерело.

2ogoloshenya