Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Президент України Петро Порошенко повернув генпрокурору Юрію Луценку його заяву про відставку.

На думку експерта, це була політична гра. Для генпрокурора абсолютно виграшними є 2 варіанти: і якщо його відправлять у відставку, і якщо він залишиться.  Нехтування процедурою не дозволить йому піти у відставку. Адже особливість цієї посади у тому, що є певні полфтичні гарантії. Тобто він не може просто написати заяву і піти, для цього треба згода президента, Верховної Ради. Це не може відбутися одномоментно, тому що комісія прокурорів має надати висновок про його діяльність, – запевнив Крапівін.

З іншого боку Презедент України Петро Порошенко не підписав заяву, пояснивши це тим, що депутати не підтримали рішення Луценка."Рада точно не відправить Луценка у відставку. Це дуже схоже на ретельно сплановану історію", – сказав експерт.

Нагадаємо, що 6 листопада, виступаючи у парламенті і звітуючи про хід розслідування у справі Катерини Гандзюк, генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про те, що йде з посади.

Джерело.

2ogoloshenya