Результат пошуку зображень за запитом "Росіяни збираються перекрити поставки пального в Україну."

Росіяни збираються перекрити поставки пального в Україну.

Експерти ставляться до такої загрози всерйоз і закликають чиновників реагувати і шукати альтернатив. Таке рішення знищити Україну шляхом введення економічних санкцій обговорювали на російському ток-шоу.

"Ми не впроваджували санкцій чотири з половиною роки, впроваджуємо їх акурат перед президентськими виборами", - казали з екранів.

Учасники закликали російську владу перекрити поставки палива в Україну – мовляв, без російського бензину та білоруської солярки Київ вдасться схилити на свій бік. Мрії політологів узагальнював член комітету держдуми Олексій Журавльов, який обіцяє Україні колапс.

"80% нафтопродуктів постачаємо ми і Білорусь. Ось так просто: раз, і все, до побачення. Колапс одразу", - сказав.

На офіційному рівні в Україні на заяви депутата Журавльова ніяк не реагують. Хоча в санкційному списку, оприлюдненому нещодавно, є кілька мереж автозаправок. Експерти паливного ринку попереджають: якщо росіяни від слів перейдуть до дій, то нас чекатимуть важкі часи – дефіцит буде такий, що ціна на бензин та дизель може стрибнути навіть удвічі.

Сьогодні енергетична незалежність у руках кабінету міністрів та РНБО. Перші мають шукати альтернативні джерела надходження палива і створювати сприятливі умови для вітчизняних виробників, другі – адекватно реагувати на агресивні дії РФ на ринку. Фахівці наполягають, що паливне питання давно не є питанням економічних відносин – це питання гібридної війни. Зараз українські чиновники лише прораховують ризики і чекають, як далі будуть розгортатись події. При цьому вкотре забувають, якими підступними бувають північні сусіди, коли потреба в паливі зростає. Минулого разу вони розхитували місцевий ринок наприкінці жовтня – тоді ціни на пальне стрибнули на кілька гривень.

Джерело.

2ogoloshenya