Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Тариф на газ прив'яжуть до лічильників

Кому доведеться переплачувати.

В Україні вже в квітні наступного року повинні ввести абонентську плату на газ. Фактично вартість газу розділять на дві складові, одну з яких прив'яжуть до потужності лічильника. Про це йдеться в рішенні НКРЕКП. У Києві, згідно з затвердженою методикою, абонплата в квартирі з газовою плитою може скласти всього 11,5 грн на місяць. Сім'я в столиці, яка живе в будинку й опалюється газом, платила б абонплату в розмірі 57,4 грн на місяць.

Якщо відштовхуватися від уже прийнятих рішень (постанова НКРЕКП про введення перехідного періоду), то з 1 квітня абонентська плата за описаною методикою почне діяти автоматично. "З 1 квітня 2019-го при визначенні та розрахунку тарифу на послуги розподілу природного газу застосовується Методика, затверджена постановою №236", - йдеться в рішенні комісії.

У самій методиці описана формула, за якою можна розрахувати розмір абонентської плати. Нові правила передбачені не тільки рішенням Нацкомісії, а й законом "Про ринок газу".

Джерело.

2ogoloshenya