Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що можливе розміщення американської бази в Польщі змусить Білорусь і Росію "вжити адекватних заходів", зокрема розмістити на білоруській території додаткову військову інфраструктуру.

"Я міністру закордонних справ Польщі сказав, коли він виступав у нас в Мінську, що ми з ними воювати не збираємося. Тому не треба створювати зайві бази. В іншому випадку ми з росіянами повинні будемо відповідати. Значить, ми будемо змушені щось розміщувати, щоб вам протидіяти", - сказав Лукашенко.

Він також додав, що Білорусь хоче миру і не збирається ні з ким конфліктувати. "Ми - мирні люди, не хочемо війни. Ми не багаті, але нікого не просимо. Ми самі своє щастя заробимо. Якщо будемо ворушитися, ми все зробимо самі. Я вже сказав, що краще десятки і сотні років переговорів, ніж один день війни", - наголосив президент Білорусі.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда наприкінці вересня під час візиту до Вашингтона запропонував розмістити постійну військову базу США в Польщі. На його думку, це - єдина гарантія безпеки його країни проти російської агресії.

Джерело.

2ogoloshenya