Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Почтовые пересылки из-за рубежа: украинцев пугают налогами

У Верховній Раді України обговорюється законопроект, який передбачає обкладання податком посилок з-за кордону вартістю від 22 євро.

Нагадаємо, що згідно з сьогоднішнім чинним законодавством з посилок вартістю менш 150 євро митні платежі не стягуються. Також до кінця поточного року ніяк не обмежуватиметься кількість посилок, отриманих з-за кордону. Однак вже з 1 січня 2019 роки без сплати додаткового збору можна буде отримувати не більше трьох таких посилок на місяць. Відповідний закон був прийнятий в минулому році. Так званий законопроект «22 євро» вже пропонувався до розгляду раніше, але так і не був прийнятий через негативну реакцію суспільства на пропоновані нововведення. Запропоновані зміни в законодавстві можуть сильно вдарити по любителям закуповуватися в зарубіжних інтернет-магазинах, таких як Amazon чи AliExpress.

Як стало відомо, зараз відкликаний раніше законопроект знову обговорюють в Комітеті Верховної Ради з питань податкової та митної політики. Деталі повідомили в компанії «Нова пошта». Там уточнюють, що законопроект був ініційований Госфіскальной службою і Мінфіном. Проект закону передбачає оподатковувати посилки з-за кордону, які ввозяться на територію України, якщо вартість посилки перевищує 22 євро. Поки точно не відомий розмір передбачуваного податку. У «Новій пошті» поділилися оцінкою, що в разі прийняття законопроекту, за товари, замовлені в зарубіжних інтернет-магазинах, українцям доведеться платити на 20-30% більше.

Раніше повідомлялось, що в Україні пачка сигарет подорожчає до понад 100 гривень. А на дешеві тютюнові вироби можуть ввести додатковий податок. Щорічно акцизи на сигарети будуть підвищувати на 20%. Причому їх розмір зафіксований в євро. Також ми повідомляли, що місцева влада в Україні необґрунтовано завищують тарифи на комунальні послуги. Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і компослуг (НКРЕКУ), виявила значні завищення тарифів на опалення в регіонах України. Як стало відомо, в деяких містах тарифи були завищені в півтора рази або навіть більше.

Ще раніше стало відомо, наскільки і коли зміняться тарифи на гарячу воду і опалення після підвищення Кабміном цін на газ. Про це розповів міністр соціальної політики Андрій Рева. Глава відомства повідомив, що в середньому тарифи на тепло і гарячу воду для населення зростуть на 16%. Він додав, що підвищення тарифів відбудеться не раніше 1 грудня цього року.

Джерело.

2ogoloshenya