Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Щодня в Україні відбуваються десятки аварій і ДТП, багато з яких відбуваються не тільки з вини водіїв, а й пішоходів.

Пропонуємо розібратися, в яких ситуація вам потрібно буде сплатити штраф. Найбільше пішоходи порушують - просто перейшовши на червоне світло і в недозволених місцях. Більшість таких неправильних вчинків, що призводять до смерті не тільки пішоходів, а й водіїв. Якщо зі штрафами для водіїв більш-менш зрозуміло, то пішоходи фактично позбавлені відповідальності за вчинення порушення. Вони з легкістю наражають себе на смертельну небезпеку і інших учасників дорожнього руху.

Які штрафи передбачені для пішоходів нашої держави?

Відповідь на це питання можна знайти в Адміністративному кодексі. Також варто відзначити, що це по суті лише 1 штраф, однак за кілька порушень. Штраф за перехід проїжджої частини в недозволеному місці або порушення сигналів світлофора або регулювальника, тобто перехід на червоне світло. У будь-якому з варіантів - штраф буде один.

За що можуть оштрафувати українських пішоходів у 2018 році:

Стаття 127, частина перша Адміністративного кодексу

Непокору пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху (регулювальник, світлофор)

Перехід дороги в недозволеному місці

Перехід дороги безпосередньо перед автомобілем (раптовий вихід на проїжджу частину).

Штраф - 3 неоподатковувані мінімуми доходів громадян - 51 грн.

Якщо пішохід порушив правила дорожнього руху і був нетверезий, тоді штраф складе розмір 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 136 грн.

Коли перехід дороги на червоне став причиною виникнення аварійної ситуації, тоді відповідно до статті 127 частини 4 на пішохода може бути накладено штраф у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 170 грн.

Джерело.

2ogoloshenya