Результат пошуку зображень за запитом "гроші"

У 2019-2020-х Україна повинна виплатити за зовнішніми зобов'язаннями $5,5 млрд.

Це становить близько 4,5% ВВП країни. 2019-го Україна отримає майже $3 млрд у рамках нової програми з Міжнародним валютним фондом, йдеться у повідомленні міжнародного рейтингового агентства S&P Global Ratings. Ці кошти використовуватимуться для поповнення валютних резервів Нацбанку. Вони не будуть доступні для виплат за суверенним валютним боргом.

Завдяки співпраці з МВФ Україна має можливість отримати додаткове фінансування від Євросоюзу та Світового банку. Йдеться про 1 млрд євро і $800 млн відповідно. Крім того, потреби у зовнішньому фінансуванні покриють за рахунок нового випуску єврооблігацій і гривневих облігацій на внутрішньому ринку. Це дозволить уряду здійснити виплати за зовнішніми валютними зобов'язаннями 2019-го.

2019-го уряд України навряд чи зможе залучити весь необхідний обсяг валютного фінансування на внутрішньому ринку, свідчать дослідження S&P Global Ratings. До кінця 2018-го Україна за зовнішнім державним боргом має виплатити 17,247 млрд грн. Це $610 млн.

19 жовтня Кабінет міністрів ухвалив рішення з 1 листопада 2018-го підвищити ціни на газ для населення на 23,5%. Це вимушений крок, щоб Україна могла отримати кредит МВФ, пояснили в уряді. Після рішення підвищити ціни на газ стало відомо, що МВФ і Україна досягли угоди про нову 14-місячну програму підтримки економічної політики stand-by - $3,9 млрд. Вона замінить програму розширеного фінансування, яка завершується у березні 2019-го.

Джерело.

2ogoloshenya