Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Співголова "Опозиційного блоку" Юрій Бойко в ефірі телеканалу "NewsOne" у п’ятницю, 19 жовтня, коментуючи рішення уряду з 1 листопада підвищити ціну на газ для населення на 23,5%, заявив, що підвищення ціни на газ призведе до кризи неплатежів по всій країні.


"Люди дійсно з острахом чекали підвищення ціни на газ. Але я думав, що уряду все ж таки вистачить здорового глузду не робити цього. Що означає тариф 8550 грн за тисячу кубометрів газу? А це означає, що гаряча вода відповідно стане дорожчою приблизно на 15%. А платіжка за однокімнатну квартиру у середньому збільшиться на 300-500 грн", - підкреслив опозиційний політик.


Юрій Бойко також зауважив, що сьогодні заборгованість за газ серед населення становить близько 40 млрд.

Юрій Бойко / Фото: Офіційний веб-сайт "Опозиційного блоку"

 

"Враховуючи нове підвищення ціни на газ, заборгованість зросте до 60 млрд. Люди просто не зможуть сплачувати таку високу ціну", - сказав він.

 

"Наша країна споживає 30 млрд кубометрів газу на рік. З них 15 млрд споживає населення, 15 – промисловість. При цьому 15 млрд - це газ власного видобутку. Проте попередній уряд підписав з МВФ меморандум, згідно з яким зобов’язався довести ціну на газ власного видобутку до ціни імпортованого газу. Це абсолютно не логічний крок", - зазначив народний депутат.


Співголова фракції опозиціонерів звернув увагу на те, що влада спочатку посадила всю країну на субсидії, потім урізала їх одержувачів, а що тепер?


"У бюджеті навіть при старих цінах на газ дефіцит на дотації складає 17 млрд, а з урахуванням сьогоднішнього підвищення, це ще плюс 14 млрд. Цих коштів у бюджеті не має. І влада буде вимушена ще більше урізати субсидії. Все це призведе до кризи неплатежів", - резюмував Юрій Бойко.


За інформацією прес-служби "Опозиційного блоку". 

2ogoloshenya