Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Вселенський патріарх Варфоломій приїде до Києва, щоб особисто вручити Томос про автокефалію лідеру об’єднаної української церкви.

Про це сказала представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко. «Головне — провести об’єднавчий собор, який зможе вибрати того предстоятеля, якому Вселенський патріарх особисто, — він збирається приїхати в Україну, — вручити Томос», — заявила вона, коментуючи питання про передачу Андріївської церкви в користування Вселенського патріархату. «Цей акт духовної незалежності варто того, щоб одну з церков державної власності передати в користування. Чи не подарувати, а просто користуватися», — сказала Луценко. Останній раз патріарх Варфоломій був в Україні ще в 2008 році.

Нагадаємо, 11 жовтня синод Вселенського патріархату зняв анафему з предстоятелів УПЦ КП Філарета і УАПЦ Макарія, а також прийняв рішення припинити дію указу 1686 року про дозвіл на висвячення київського митрополита Московським патріархом, яке в Росії вважають передачею канонічної території України. Рішення Синоду відкривають дорогу для надання Томосу про автокефалію після об’єднавчого собору УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП.

Джерело.

2ogoloshenya