Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Президент Росії Володимир Путін наказав керівництву силових відомств РФ гарантувати безпеку митрополитів МП в Україні “за будь-якого розвитку подій”, шляхом розміщення у найважливіших монастирях УПЦ МП груп спецназу ГРУ під прикриттям.

Як написав у Facebook народний депутат України від “Народного фронту”, координатор групи “Інформаційний спротив” Дмитро Тимчук, таке рішення прийняли на засіданні Радбезу РФ 12 жовтня під час обговорення рішення Константинопольського патріархату про надання автокефалії УПЦ.

“У свою чергу, міністр оборони РФ С. Шойгу і начальник Генштабу ВС РФ В. Герасимов зазначили, що у ГШ ЗС РФ уже відпрацьовуються плани безпосереднього виведення на територію України мобільних бойових груп (під прикриттям) із метою захисту Києво-Печерської та Св’ятогірської лавр”, — додав він.

На думку російської сторони, ці релігійні об’єкти першими “потрапляють під загрозу нападів” із боку “радикально налаштованих і озброєних бойовиків-націоналістів”, що “нестиме загрозу життю ієрархів і керівництв УПЦ МП”.

Тимчук також повідомив: військове керівництво РФ доповіло, що в рамках підготовки до реалізації цих планів нині вже проводиться підготовка груп спецназу на місцевості, а саме — на базі Новоафонского монастиря в Абхазії. “Так, у ГУ ГШ ЗС РФ уже майже розроблена операція з дестабілізації ситуації в Україні з використанням релігійного чинника”, — підсумував він.

 

Як повідомлялося, Вселенський патріархат 11 жовтня ухвалив рішення продовжити процедуру надання Томосу Українській церкві. При цьому Константинополь оголосив про декілька інших важливих кроків, зокрема зняття анафеми з патріарха Філарета і предстоятеля Української автокефальної православної церкви митрополита Макарія.

15 жовтня у Мінську відбулося засідання Синоду Російської православної церкви, на якому прийняли рішення про повне припинення євхаристійного спілкування РПЦ із Константинопольським патріархатом. Від України на засіданні були присутні глава УПЦ МП митрополит Онуфрій та запорізький митрополит Лука.

Джерело.

2ogoloshenya