У Чернівцях група студентів філологічного факультету ЧНУ звинуватила викладача й редактора місцевої газети "Ва-Банк" Дмитра Миронюка у хабарництві.

Про це йдеться у відповідній заяві студентів кафедри журналістики, яку вони оприлюднили у Facebook, пише molbuk.ua

"Скажу відверто: за чотири роки навчання це єдиний викладач, на пакет з коньяком для якого я "скидалася". На першому курсі. Тоді ж він "просто так" пропонував купити свою книгу за 140 гривень - паршивої якості і з купою помилок. Потім студенти ці книги здавали назад і він перепродавав їх наступним першокурсникам", - написала у соціальній мережі студентка кафедри журналістики Ярина Боринець.

"На третьому і четвертому курсі він уже пропонує підписку на свою газету. За 250 гривень. І перше питання, яке він задає на модулі чи екзамені - не по навчальному матеріалі, не по лекціях, не по книжці. "Газету мою передплатили?", - додала вона.

За її словами, спочатку за звільнення викладача-хабарника виступили тільки п’ять студентів. Сьогодні, 16 жовтня, інша студентка кафедри журналістики Алла Подлєсна написала у Facebook, що 21 людина виступила проти корупції в університеті.

 

"Написали заяву, аргументували, чого вимагаємо звільнення Миронюка Д. І. Ректор взяв це питання під свій контроль. Пообіцяв завтра викликати викладача і надалі звільнити його", - сказала вона.

Водночас ректор вузу Степан Мельничук у коментарі кореспонденту "МБ" повідомив, що це питання він "взяв під контроль".

"Якщо це правда, то це "кричущий" факт. Студенти написали заяву. Я передав її декану та завкафедри журналістики, доручив їм викликати цього викладача переговорити з ним, щоб він пояснив, як це могло статися. Або цей викладач сам напише заяву на звільнення і піде на всі чотири сторони, або ми тоді "запустимо механізм": скличемо комісію, зробимо висновки, віддамо в правоохоронні органи. Поживемо і побачимо", - повідомив Степан Мельничук.

Він додав, що про зловживання викладача, які вказані у листі студентів, дізнався вперше.

"Я вперше почув сьогодні про це. Знаю, що його взяли тому, що він фахівець, у нього є відповідна освіта, має практичний досвід, а кафедра журналістики потребує таких людей. Саме тому його взяли на цю роботу, а не через те, що він почне творити неподобства", - повідомив С. Мельничук.

Разом з тим, завідувачка кафедри журналістики Любов Василик у Facebook повідомила, що скарги на цього викладача від студентів надходили раніше.

"Кафедра знає, знає декан, не раз це обговорювалося з викладачем, але знову й знову йшли скарги від студентів", - повідомила Василик.

Як повідомляє телеканал "Буковина" у Facebook, викладач своєї провини не визнає.

"Занадто вже. Студенти самі не знають, що хочуть. Але я доведу, хто правий, а хто ні", – цитує "Буковина" Дмитра Миронюка.


2ogoloshenya