Жодних проблем чи побоювань з боку тих, хто прийняв ті чи інші таїнства в Київському Патріархаті чи в Російській Церкві, не повинно бути.

Речник Київської Патріархії Євстратій Зоря пояснив, чи потрібно буде наново проводити всі таїнства після утворення Єдиної Православної Української Церкви. "Абсолютно не потрібно, тому що таїнства Православної Церкви є дійсними та дієвими для всіх православних, і немає значення, чи охрещена людина була в сільському храмі, чи в міському храмі, в Україні чи в Грузії, чи в Греції", – зазначає Зоря.

Він продовжує: "Приналежність до Православної Церкви не визначається конкретною приналежністю саме до тієї чи іншої юрисдикції, тому жодних проблем чи побоювань як з боку тих, хто прийняв ті чи інші таїнства у Київському Патріархаті, в Українській Церкві, так і тих, хто приймав їх у Російській Церкві (мається на увазі УПЦ Московського Патріархату – ред.) не повинно бути. Не може бути ніяких спеціальних процедур, чи покаяння, чи певних чинів прийняття, якщо людина хоче, наприклад, від Московського Патріархату відійти і бути вірянином Київського Патріархату".

Більше подробиць – у відео:

Джерело.

2ogoloshenya