Працівники Шепетівського відділу поліції спільно з бійцями роти спеціального призначення поліції Хмельницької області затримали 30 осіб, які намагалися вчинити рейдерське захоплення відомої в Україні аграрної компанії.

Про це Голова Національної поліції України повідомив, 15 жовтня. Дзвінок про рейдерство надійшов на лінію «102» сьогодні, близько 15.30 години. До call-центру обласного управління поліції зателефонував охоронець офісу підприємства, який базується у м.Шепетівка. Він повідомив, що близько 30-ти молодиків спортивної тілобудови у масках, перелізши через бетонний паркан, проникли на територію фірми.

Зловмисники фарбою-розпилювачем зафарбували вічка усіх камер спостереження по периметру будівлі, щоб їх неможливо було помітити завчасно. Пред'явивши пакет документів, які начебто засвідчують право власності, чоловіки заявили, що вони представляють нового господаря підприємства.

На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група та бійці спецпідрозділу поліції. Затримання відбулося блискавично. В ході спецоперації з‘ясувалося, що усі молоді люди не старші 30-ти років. Переважна більшість з них – мешканці столиці. Серед них і один адвокат, який супроводжував рейдерів.

“Прямо зараз на Хмельниччині поліцейські затримали 30 чоловіків, які намагалися захопити аграрну компанію. Для тих, хто не зрозумів: поліція зробить все, щоб бізнес в нашій країні почувався впевнено і захищено”, - підкреслив Сергій Князєв.

Слідчі наразі з'ясовують, за чиєю вказівкою і на підставі чого діяли зловмисники. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 2 статті 206 (Протидія законній господарській діяльності) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає максимальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років. Нагадаємо, раніше глава Нацполіції Сергій Князєв заявив, що правоохоронці працюють на 100-відсоткове затримання учасників рейдерських захоплень та передачу справ до суду.

Джерело.

2ogoloshenya