Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Результат пошуку зображень за запитом "клімкін"

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін у суботу відвідає Ужгород, де на тлі напруги з Будапештом зустрінеться з представниками угорської меншини.

Про це міністр повідомив на своїй сторінці у Facebook. За словами Клімкіна, Товариство угорської культури Закарпаття запросило його на своє засідання. Міністр відзначив той факт, що голова товариства, народний депутат України Ласло Брензович нещодавно вимагав у Генпрокурора Юрія Луценка притягти його до відповідальності за "навмисне розпалювання національної ворожнечі". "Але сподіваюся, мені все-таки будуть раді. Особисто я щиро радію майбутній зустрічі. Люблю відверті розмови очі в очі, вони набагато корисніші й чесніші, ніж популістські випади чи обмовляння позаочі", - зауважив Клімкін, додавши, що готовий до "принципової розмови" з критиками та опонентами.

"Так, я дискутую з офіційним Будапештом з питань викладання державної мови, я рішуче засудив практику масової роздачі угорського громадянства (причому таємної, що мене особливо дратує), але жодних випадів проти угорської громади у мене не може бути ні на практиці, ні в теорії! Навпаки, я завжди стверджував, що немає жодних підстав звинувачувати угорців з подвійним громадянством у зраді чи сепаратизмі", - відзначив міністр. Нагадаємо, 10 жовтня Будапешт викликав "на килим" посла України через угорський список "Миротворця".  "Миротворець" опублікував список із 313 закарпатців, власників угорських паспортів, які є держслужбовцями та чиновниками місцевого самоврядування. Закарпатські угорці, яких сайт "Миротворець" вніс до свого списку, почали писати заяви на звільнення.

Джерело.

2ogoloshenya