Щасливу жінку видно відразу – вона розслаблена, спокійна і впевнена в собі, а її очі випромінюють особливе світло.

І хоча ми всі дуже різні, як правило, щастя для нас всіх виглядає приблизно однаково – це власне здоров’я і близьких, реалізованість в професії і хороше особисте життя, в тому числі його сексуальна складова. Чим небезпечне тривале утримання для здоров’я жінки?

Американський сексолог Сері Купер, який займався дослідженням впливу сексуального життя на жіноче фізичне, психологічне та емоційне здоров’я запевняє, що через відсутність сексу у жінок відбуваються збої в багатьох системах (нервовій, серцево-судинній, репродуктивній і т. д.), як наслідок погіршується самопочуття та емоційний стан.

 

Крім того, чим рідше жінка займається сексом, тим менше їй цього хочеться, так як її лібідо знижується. При цьому лікар відзначає, що тривала перерва в особистому житті наближає менопаузу і може навіть призвести до безпліддя. Сері Купер також зазначив, що інтимна близькість позитивно впливає на роботу репродуктивної системи жіночого організму, а саме зменшує больові відчуття під час критичних днів. У свою чергу, відсутність сексу робить цей період болючим і більш тривалим. Сексолог зазначає, що до того ж відмова від особистого життя знижує самооцінку, стресостійкість, погіршує пам’ять і інтелектуальні здібності.

Джерело.

2ogoloshenya