Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Безкоштовно знайти попутку можна буде тільки на короткі дистанції.

З листопада 2018 року сервіс пошуку попуток для подорожей на автомобілі BlaBlaCar починає процес монетизації. Насамперед візьмуться за пасажирів - з них стануть брати абонплату за користування додатком. Так, денний абонемент обійдеться українцю в 49 грн., А місячний - в 59 грн. В оплачений період користувач зможе без обмежень здійснювати пошук пропозицій від водіїв. Безкоштовним сервіс залишиться для коротких (до 120 км.) Поїздок, а також для водіїв. Втім, прес-реліз, поширений компанією не дає відповіді на питання, чи надовго. Не виключено, що після першого етапу монетизації почнеться і другий, в рамках якого на комерційні рейки можуть бути поставлені і послуги для водіїв. Важливо відзначити, що розрахуватися за послуги сервісу можна буде в додатку або на сайті банківською картою. Тоді як винагороду водієві, як і раніше, буде виплачуватися готівкою. Таким чином, сервіс не став брати на себе відповідальність за фінансові питання між водієм і пасажиром. Хоча в компанії пообіцяли, що продовжать контролювати апетити автолюбителів, щоб ті не гнали ціни вгору. А підсумкова вартість поїздки в теорії повинна знаходитися на рівні цін офіційних автобусних перевізників.

Що з того?

  • Ніяких прогнозів щодо падіння кількості активних користувачів через нові порядків сервіс не надав. Однак очевидно, що додаткова плата для багатьох виявиться занадто серйозним навантаженням. Особливо, якщо мова піде про відносно коротких поїздках.
  • Власне, заради цього сервіс і зберіг безкоштовний режим для коротких поїздок - встанови він плату за всі поїздки, комісія за пошук виявилася б вище, ніж винагорода пасажиру.
  • Так чи інакше, вигода від користування сервісом після введення комісії різко зменшиться. А сенс в ньому збережеться тільки для регулярних поїздок (в такому випадку місячна плата буде розмиватися великою кількістю подорожей) і в разі групових поїздок.
  • Наприклад, стандартний тариф водія по маршруту Київ-Одеса складає близько 300 грн. У найбільш популярні дні він може досягати 360 грн. Якщо до цього додати разову комісію за користування сервісом, ціна поїздки на BlaBlaCar злетить до 409 грн. Для порівняння, квиток на автобус в тому ж напрямку обійдеться пасажиру в 375 грн.

Джерело.

2ogoloshenya