Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров’я Уляни Супрун заявила, що рішення комітету з питань охорони здоров'я про її звільнення характерна відповідь старої радянської системи.

Про це Супрун написала 3 жовтня у Facebook. "Сприймаємо вчорашню постанову комітету — як характерну відповідь старої системи, яка понад усе прагне зберегти статус-кво", - написала Супрун. "Дуже добре, що регулярно отримуємо такий фідбек. Це допомагає розуміти, що ми діємо правильно і виконуємо суспільний запит на справжні зміни", - додала вона. Також Супрун подякувала тим, хто допомагає "перейти від застарілої радянської до сучасної системи охорони здоров’я". Супрун написала, що "наклеп став інструментом тих, хто програв".

2 жовтня комітет з питань охорони здоров’я підтримав постанову 8587 і рекомендував Кабміну звільнити Супрун та заступника міністра Олександра Лінчевського. Голова комітету, народний депутат Ольга Богомолець назвала брехнею заяви МОЗ про боротьбу зі "схемами" в закупівлі медикаментів. У вересні представники команди МОЗ відмовилося брати участь у засіданні комітету. Таке рішення у відомстві прийняли після прояву агресії відносно заступника міністра Ольги Стефанишиної. У МОЗ закликали спікера Верховної Ради Андрія Парубія вирішити критичну ситуацію у комітеті. У квітні у Facebook Богомолець опублікувала свій перелік претензій до роботи керівництва МОЗ. Це сталося після заслуховування звіту Супрун та її заступників. 3 квітня комітет рекомендував парламенту прийняти звернення до Кабінету міністрів про відставку Супрун. Тоді перший заступник голови комітету народний депутат Оксана Корчинська заявила, що реакція на звіт Супрун перетворилася на "з'ясування стосунків". На її думку, за недовіру Супрун голосувала "реакційна частина комітету, яка прагне повернутись до старої системи охорони здоров'я".

Джерело.

 

2ogoloshenya