У конкурсі беруть участь працівники преси, телебачення і радіо, інтернет-видань, інформаційних агентств, студенти факультету журналістики Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара, а також позаштатні автори (фрілансери).

Мета конкурсу:

  • Розвиток міст у загальносвітовому контексті.
  • Проведення журналістських розслідувань.
  • Сприяння утвердженню української демократичної державності, високих культурних цінностей, відродженню національної культури.
  • Сприяння   розвитку місцевих і регіональних медіа, впровадженню нових медіа-технологій, підвищенню якісного рівня місцевої журналістики, покращенню інформаційного обслуговування населення, зростанню авторитету ЗМІ.

Головне – поширення  прикладів позитивного досвіду ініціативної, активної, творчої, соціально корисної діяльності міських громад, популяризація  прикладів ефективної співпраці громадськості з органами державної виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, підвищення  рівня обізнаності населення про діяльність органів місцевого самоврядування.

Умови участі та порядок проведення Конкурсу 

Підготовку і проведення конкурсу здійснює Департамент з питань місцевого самоврядування внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради. Період – з 10 вересня по 6 грудня, дедлайн – 6 листопада 2018 р. Для участі у конкурсі учасники подають на електрону адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., заявку на участь у Конкурсі подають за зразком, що наводиться у додатку до цього положення;  скан-копію матеріалу (для газет та журналів) або посилання на матеріал, розміщений на сайті, або посилання на YouTube (для телебачення).

Конкурс проводиться у таких номінаціях

«Журналістське розслідування»;  «Інформаційно-аналітична робота з урбаністики та містобудування»;  «Журналістська знахідка щодо розвитку міст»;  «Краща робота студента факультету журналістики Дніпровського національного університету ім. О. Гончара» (статті для газет, журналів, сайтів, відео – матеріали). Матеріали, подані на конкурс, повинні відповідати таким критеріям:  актуальність;   об’єктивність підходу;  переконливість аргументації;   незалежність авторської позиції;  аналіз інформації, глибина опрацьовування і висвітлення теми; оригінальність подачі матеріалу. Кожен критерій оцінюється в 5 балів.

Порядок визначення переможців конкурсу

Для оцінки матеріалів, підведення підсумків і прийняття рішення про визначення переможців створюється журі, склад якого затверджується розпорядженням міського голови це представники засобів масової інформації та профільні викладачі.

Нагородження переможців конкурсу

ГРАН-ПРІ для журналістів – 25000 грн,  журналістське розслідування – 10 000 грн, інформаційно-аналітична робота з урбаністики та містобудування 10 000 грн. Підсумки конкурсу оприлюднюються в засобах масової інформації, а також на веб-сайті Дніпровської міської ради.

Джерело.

2ogoloshenya