Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Верховний суд підтримав позицію прокуратури і скасував рішення апеляційного суду Хмельницької області та залишив у силі рішення суду першої інстранції щодо знесення самочинно збудованого елінг в рекреаційній зоні річки Дністер вартістю 1 млн грн.

Як повідомляє прес-служба облпрокуратури, у 2012 році Новоушицька районна державна адміністрація передала державному підприємству у користування на умовах оренди близько 1,2 га землі водного фонду прибережної смуги р. Дністер для облаштування на ній пляжу. Надалі орендар, усупереч умовам вказаного договору, уклав із фізичними особами договори суборенди частини цієї земельної ділянки, відповідно до яких, окрім облаштування пляжу суборендарям, додатково надано право на встановлення споруд.

На підставі цих правочинів фізичні особи незаконно, без погоджувальних документів із власником земельної ділянки – райдержадміністрацією, побудували на березі річки так званий елінг – будинок  з кімнатами відпочинку загальною площею понад 180 кв. м. При цьому незаконною забудовою ділянки рекреаційного призначення вони створили перешкоди для громадян у доступі до узбережжя водного об’єкту, забудували прохід до річки парканом та перекрили проїзну частину дороги. Як вдалося дізнатися НГП, елінг розміщений на території Вільховецької сільської ради Новоушицького району, а саме в садово-городньому товаристві “Калюс” на вул. Соснова, 14. Загалом, там нараховується ще чотири таких об’єкти, один з яких знаходиться у стадії будівництва.

Джерело.

2ogoloshenya