Генеральна прокуратура просить у Верховної Ради дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів із фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва й Дмитра Колєснікова.

Відповідні подання генпрокурор Юрій Луценко оприлюднив у вівторок вранці у Facebook. Речниця Луценка Лариса Сарган також написала у Facebook: "Як і обіцяв генеральний прокурор, з початком нового сезону у парламенті повторно подані подання на трьох народних депутатів – Вілкула, Дунаєва та Колєснікова". "Регламентний комітет ВР має розглянути ці три подання, після цього вони мають бути винесені на голосування в зал парламенту разом із четвертим поданням на нардепа Пономарьова, яке вже було розглянуте в комітеті", – додала Сарган. Провадження щодо Вілкула й Колєснікова ініційовані прокуратурою Дніпропетровської області, а щодо Дунаєва – керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким.

25 травня генпрокурор вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутатів від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула (за махінації з землею) та Дмитра Колєснікова (за відчуження майна ДП "Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я.Ю. Осади" у Дніпрі). Цьому 5 травня передувало подання на Сергій Дунаєва за декларування недостовірної інформаці. Комітет з питань регламенту й організації роботи парламенту 5 червня повернув спікеру парламенту подання на Сергія Дунаєва, а 19 червня – і на Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова.

18 травня Луценко направив до ВР подання про притягнення до кримінальної відповідальності депутата з групи "Воля народу" Олександра Пономарьова за перешкоджання журналістам, але 7 червня комітет визнав його немотивованим.

Джерело.

2ogoloshenya