Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Результат пошуку зображень за запитом "лічильники"

Міністерство регіонального розвитку (Мінрегіон) затвердив порядок оснащення будівель вузлами комерційного обліку (лічильниками).

Відповідний наказ від 9 серпня №206 набере чинності з дня опублікування. Згідно з опублікованим документом, оператор зовнішніх інженерних мереж повинен повідомити власника будівлі про намір встановити лічильник, а власник протягом двох місяців повідомити оператору про згоду на встановлення лічильників на запропонованих умовах, або про намір узгодити з оператором інші умови (в тому числі встановити лічильник, придбаний власником). Для установки лічильника, який власник будівлі придбав самостійно, необхідно письмово повідомити оператора про тип вимірювального обладнання, переліку та характеристиках складових частин, відомостях про уповноваженого представника власника, засобах зв'язку з ним, а також надати копії супровідної документації до лічильників. Протягом п'яти робочих днів з дня отримання такого повідомлення оператор повідомляє дату огляду місця установки, а після визначає дату установки, про що складається протокол.

Якщо лічильник не відповідає вимогам техрегламенту засобів вимірювальної техніки, оператор має право відмовити в його установці. Також якщо співвласники будинку хочуть самостійно обладнати його лічильниками, вони зобов'язані письмово повідомити про це оператора, а оператор не може їм перешкоджати в установці. Якщо протягом двох місяців оператор не отримав відповідь, а також в разі, якщо власник запропонував узгодити умови установки або самостійно обладнати будинок лічильником, але не зробив цього протягом чотирьох місяців з дати отримання такого повідомлення, оснащення будівлі лічильником здійснює оператор зовнішніх інженерних мереж. Приміщення, в якому встановлюється лічильник, обстежується представниками оператора і власником будівлі або їх уповноваженими представниками, виконавцем комунальної послуги (якщо виконавець комунальної послуги не є оператором зовнішніх інженерних мереж). За підсумками обстеження складається протокол узгодження місця установки вузла комерційного обліку в довільній формі. Для лічильників повинен бути передбачений джерело автономного живлення або можливість окремого харчування, обладнання для дистанційної передачі результатів вимірювання, а також антимагнітним захист і / або датчик використання магніту (для лічильників води). Після закінчення робіт по установці виконуються гідравлічні випробування і промивка теплових мереж, пусконалагоджувальні роботи.

Джерело.

2ogoloshenya