Операцію зняття з обліку авто відмінили. Економимо час і до 500 грн

Зняти з обліку транспортний засіб можна лише у випадках вивезення його за кордон, вибракування, утилізації та за рішенням суду.

Раніше для зняття з обліку потрібно було пройти експертний огляд авто в сервісному центрі та сплатити 460 грн за іномарки чи 380 грн за вітчизняне авто. І витратити щонайменше кілька годин. Відтепер авто з обліку знімуть лише у випадку його вибракування або утилізації – тобто, фактичного знищення. Натомість транспортний засіб можна буде перереєструвати на іншого власника без зняття з обліку. Постанова Кабміну від 28 серпня №637 набрала чинності від 1 вересня 2018 року. Нею внесено зміни щодо порядку здійснення в територіальних сервісних центрах МВС реєстраційних операцій з транспортними засобами.

- Транспорт не зніматиметься з обліку під час переходу права власності до нового власника. Відтепер в будь-якому територіальному сервісному центрі МВС за договорами купівлі-продажу транспортного засобу, дарування або фінансового лізингу, а також за заповітом та актом прийому-передачі, відбуватиметься пряма перереєстрація транспортного засобу на нового власника, - повідомив провідний спеціаліст сектору персоналу та зв’язків з громадськістю регіонального сервісного центру МВС Василь Барановський. Зняти з обліку транспортний засіб можна у випадках: вивезення транспортного засобу за кордон (на постійне проживання, при продажу нерезиденту тощо); вибракування, утилізації; за рішенням суду; у зв’язку зі скасуванням реєстрації.  Перелік документів, що підтверджують правомірність придбання транспортного засобу, доповнено договором купівлі-продажу транспортного засобу, укладеного за результатами прилюдних торгів (аукціону) або електронних торгів, за якими продавцем виступає Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (далі – Національне агентство – прим. авт.).

У разі, якщо Національному агентству передано в управління транспортний засіб, на який накладено арешт у кримінальному провадженні, на підставі договору управління та заяви управителя сервісним центром МВС видається управителю тимчасовий реєстраційний талон на строк, зазначений у такому договорі, - пояснив Василь Барановський. - Також на підставі договору управління та заяви управителя можна відновити втрачені свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (технічний паспорт) або номерні знаки. Довідка  За консультаціями звертайтесь до Головного сервісного центру МВС за телефоном (044) 290-19-88, на офіційну сторінку в Фейсбуці або на електронну пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Джерело.

2ogoloshenya