Чернівецька обласна рада має намір звернутися до жителів та гостей області з проханням утриматись від радикальних настроїв, а також не вчиняти й не підбурювати людей до провокативних дій.

Відповідний проект рішення 10 вересня оприлюднений на сайті обласної ради. Зокрема, у проекті звернення йдеться, що раніше Чернівецька обласна рада прийняла рішення про проголошення 2018 року Роком Буковинського віча. "Глибоку занепокоєність викликає те, що окремі сили на території нашої області, спекулюючи історичним минулим нашого краю, своїми діями сприяють зростанню суспільної напруженості", - йдеться у тексті звернення.

Також зазначається, що до облради звертаються представники громадських формувань, які "висловили свою гостру стурбованість тим фактом, що на території Чернівецької області за ініціативою зацікавлених осіб, які не є жителями Чернівецької області, здійснюються спроби розпалювання міжнаціональної ворожнечі, міжконфесійних протиріч, ескалації соціальних конфліктів, поширення радикальних настроїв, провокативних та підбурюючих дій". Разом з тим, у проекті звернення йдеться, що депутати облради "робитимуть все для консолідації Буковинського краю, налагодження питань життєдіяльності регіону та забезпечення миру та спокою в області". Ніхто не зобов’язаний відмовлятись від своїх політичних уподобань, але наше завдання не ставити їх вище за долю нашого краю, нашої держави", - йдеться у тексті.

"Сподіваємось, що дипломатичні служби України та інших держав знайдуть шляхи вирішення проблемних зовнішньополітичних питань, а кожний свідомий житель Чернівеччини не допустить сумнівного впливу, що може порушити злагоду і толерантність національних меншин на території нашої області", - зазначається у тексті звернення. Водночас депутати мають намір закликати жителів та гостей Чернівецької області "не залежно від політичних симпатій, релігійної, національної приналежності утриматись від радикальних настроїв, не вчиняти провокативних дій та не підбурювати до них інших".

Джерело.

2ogoloshenya