Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Результат пошуку зображень за запитом "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" вважає доцільним продаж 49% акцій оператора української газотранспортної системи міжнародного партнера України."

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" вважає доцільним продаж 49% акцій оператора української газотранспортної системи міжнародного партнера України.

Про це йдеться в листі "Нафтогазу" на адресу прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Така пропозиція гарантує збереження доходів від транзиту газу на нинішньому рівні і після 2019 року, коли закінчиться дія контракту на транзит газу між НАКом і російською компанією "Газпром".

За даними НАКа, вартість всього пакету акцій складає 14 млрд доларів, 49% - 7 млрд доларів відповідно. "Вартість ГТС за оцінкою авторитетної міжнародної компанії складає близько 14 млрд доларів. Українське законодавство дозволяє кваліфікованому міжнародному партнеру придбати до 49% в статутному капіталі оператора ГТС України. Якщо міжнародний партнер заплатить відповідно 7 млрд доларів за 49% акцій оператора ГТС, то така інвестиція може розглядатися як певна гарантія збереження доходів від транзиту на поточному рівні. Тільки партнерство, яке буде безпосередньо спрямоване на реалізацію стратегічних завдання збереження ключової транзитної ролі, буде відповідати інтересам України ", - йдеться в документі. У зв'язку з цим "Нафтогаз" просить прем'єра винести на розгляд Ради національної безпеки і оборони викладені вище стратегічні питання нацбезпеки і прийняти рішення щодо застосування заходів для їх врегулювання.

Джерело.

2ogoloshenya