Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Результат пошуку зображень за запитом "У вузах і коледжах Польщі здобувають освіту близько 40 000 українських студентів."

У вузах і коледжах Польщі здобувають освіту близько 40 000 українських студентів.

Однак повернутися в Україну після отримання диплома, планують приблизно 5-10% молодих людей. Решта будуть продовжувати навчання або шукати роботу в самій Польщі або ж країнах ЄС. Про це розповів посол України в Польщі Андрій Дещиця. Тим часом, на його думку, пік зростання бажаючих здобути освіту за кордоном серед молоді України вже пішов на спад. Зараз також є бажаючі, але не багато. Ті опитування, які проводилися серед студентів свідчать, що 5-10% задекларували, що хочуть повертатися в Україну. Решта збираються продовжити навчання або проживання в Польщі. Це приблизно половина з них. Інша половина збирається їхати далі на Захід вчитися або працювати ", - розповів Андрій Дещиця.

Дипломат підкреслює, що, з одного боку, це добре, що наша молодь їде на Захід, вчиться там, набирається досвіду. З іншого боку від нас їдуть молоді люди, і це негативне явище для України, оскільки в них потребує економіка.

Раніше "Країна" повідомляла, що у Вроцлаві пройшли мітинги проти і за українців в Польщі.

Джерело.

2ogoloshenya