Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

 зно

МОН розробило проект Умов прийому до закладів вищої освіти у 2019 році.

Документ наразі розміщено для громадського обговорення, яке відбуватиметься до 19 вересня.

Пропонуємо вам ознайомитись з основними нововведеннями:

  • Наступного року для вступу прийматимуться сертифікати ЗНО 2018 та 2019 року з усіх предметів, а також сертифікати 2017 року, крім іноземних мов.
  • Планують скоротити терміни вступної кампанії: реєстрація електронних кабінетів розпочнеться за 9 днів до подання заяв – 1 липня. Прийом заяв на бюджет – з 10 до 22 липня. Однак можливість реєструвати електронний кабінет буде до 30 серпня, щоб вступники могли подавати заяви на заочну форму навчання та на контракт.
  • Творчі конкурси пропонують проводити до початку основної сесії ЗНО – з 16 березня до 15 травня. Також буде додаткова сесія творчих конкурсів лише на контрактні місця – з 1 до 22 липня. ЗНО повинні будуть узгоджувати графік проведення конкурсів з МОН з метою не допустити дублювання днів проведення конкурсу за однією спеціальністю в різних навчальних закладах.
  • У 2019 році планують запровадити механізм першочергового зарахування абітурієнтів у медичні та педагогічні заклади вищої освіти, які зобов’яжуться відпрацювати не менше 3 років в селі або селищі міського типу. Мова йде про спеціальності «Освіта/Педагогіка» і «Охорона здоров’я».
  • Встановлення мінімального прохідного бала пропонують розширити на інші галузі. Поріг у 150 балів з першого та другого конкурсних предметів на «Право», «Публічне управління та адміністрування» та «Міжнародні відносини», а також з другого та третього конкурсних предметів – на спеціальність «Фармація, промислова фармація».
  • Перелік предметів ЗНО для вступу на бакалавра на основі атестата залишають таким самим, однак більше вишів будуть вимагати сертифікати саме з математики та фізики, щоб підвищувати популярність їх вивчення.
  • Для вступу в магістратуру збільшать список спеціальностей, на які потрібен буде ЄВІ з іноземної мови. Зокрема: «Музеєзнавство, пам'яткознавство », «Менеджмент соціокультурної діяльності», «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», а також усі спеціальності галузей знань «Богослов’я», «Соціальні та поведінкові науки», «Управління та адміністрування», «Інформаційні технології», «Публічне управління та адміністрування».

Всі бажаючі долучитись до обговорення Умов прийому до ЗНО на 2019 рік можуть надсилати свої пропозиції на електронну адресу:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Джерело.

2ogoloshenya