На Буковині поблизу кордону знайшли квадрокоптер, що могли використовувати для переправлення сигарет через кордон.

Про це повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби. Вночі 5 вересня прикордонники Чернівецького загону по шуму двигуна зафіксували політ малого літального апарата в сторону українсько-румунського кордону. З метою пошуку можливих місць злету та посадки охоронці кордону відділу "Порубне" задіяли додаткові прикордонні наряди та поінформували відповідні служби. Під час проведення пошукових заходів виявлено БПЛА на околиці села Горбивці. За майже кілометр від кордону квадрокоптер зіткнувся з деревом та застряг у кроні.

На місце події викликано співробітників Національної поліції. Виявлений літальний апарат доставлено до відділу прикордонної служби на зберігання. Тим часом тривають заходи із встановлення власників квадрокоптера. Варто додати, що літальні апарати можуть використовуватись для переміщення через державний кордон контрабандних тютюнових виробів, наркотичної речовини, зброї, боєприпасів та інших засобів терору, також є загроза порушення повітряного простору з розвідувальною метою для подальшого здійснення протиправної діяльності.

Протягом 2018 року Чернівецьким прикордонним загоном обліковано 35 фактів польоту МЛА, 13 з яких спостерігались на ділянці впс "Порубне". У 2017-2018 роках завдяки професійним діям прикордонників було виявлено та затримано 1 дельтаплан, 1 АН-2 та 1 БПЛА типу квадракоптер.

На Буковині біля кордону знайшли квадрокоптер, яким могли переправляти цигарки до Румунії - фото

Нагадаємо, на Буковині суд повернув власникам дельтаплан, який у травні затримали під час переправленні партії сигарет.

Джерело.

2ogoloshenya