Пов’язане зображення

Досудовим розслідуванням, яке за процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури здійснюється слідчими районного відділення Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області, встановлено факт привласнення бюджетних коштів, виділених на проведення капітального ремонту будинку культури в одному із сіл Хмельницького району.

Відповідно до договору підряду, укладеного між товариством та сільською радою, суб’єкт господарювання в межах договірної ціни у розмірі понад 900 тис. грн. взяв на себе зобов’язання виконати капітальний ремонт приміщення закладу. Однак, не виконавши усіх ремонтних робіт у повному обсязі, генеральний підрядник склав завідомо неправдиві акти проведених будівельних робіт.

Шляхом завищення обсягів виконаних робіт, він заволодів бюджетними коштами на суму близько 155 тис. грн. Як повідомив заступник керівника Хмельницької місцевої прокуратури Віталій Довгань, у межах досудового розслідування кримінального провадження зібрано достатню кількість доказів для оголошення керівнику підприємства-підрядника про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 (привласнення чужого майна, яке було ввірене особі, вчинене у великих розмірах) Кримінального кодексу України. Наразі стороною обвинувачення вживається комплекс заходів, спрямованих на завершення досудового розслідування.

Джерело.

2ogoloshenya