Батьків закликали заповнювати заяви на отримання «пакунків малюка»

З 1 вересня 2018 року родина кожної новонародженої дитини має отримати від держави спеціальний дитячий набір "Пакунок малюка".

Проте у пологових будинках Чернівецької області таких досі немає. Як повідомив у своєму Facebook головний лікар міського пологового №2 Альберт Куріцин, "пакунки малюка" ще не довезли на склади в області. У Міністерстві соціальної політики це обіцяють зробити протягом кількох наступних днів."У цьому пакунку Ви отримаєте набір із 25 речей для новонароджених. До набору входять, зокрема: підгузки (не менше 94 штук в упаковці), вологі серветки (не менше 56 штук в упаковці), ситцеві, фланелева, муслінова, а також багаторазова вологостійка пелюшки,пелюшки, дві шапочки, боді з коротким і довгим рукавом, штанята-повзунки, "чоловічки" з довгим рукавом та штанцями, шкарпетки. Також "пакунок малюка" включає: термометри (для води і для тіла електронний); ножиці манікюрні дитячі; прокладки для лактації (не менше 60 штук), ковдри тепла/демісезонна та плед-ковдра; матрац для колиски; рушник, іграшка-брязкальце; дитячий крем і рідке крем та рідке мило-шампунь. Весь комплект запакований в гарну коробку-колиску з міцного картону.

Вчора ми отримали зразок заяви для отримання "пакунка малюка" від Міністерства охорони здоров'я України. Мінсоцполітики ще кілька днів будуть розвозити Пакунки на склади в області. Відповідно їх ще немає у пологових відділеннях. Тому Ви, шановні батьки, зможете отримати Пакунки малюка у відділах соціального соціального захисту населення. Вибачте за тимчасові незручності", - ідеться в дописі.

Раніше в Чернівецькій ОДА підрахували, скільки "пакунків малюка" потрібно буковинкам до кінця року.

Джерело.

2ogoloshenya