Його знайшла вже мертвим власниця квартири.

У Миколаєві вбили українського вченого, дослідника Голодомору Миколу Шитюка. Про це повідомляє прес-служба поліції в Миколаївській області та місцеві ЗМІ. Ще в обідню пору минулої доби у прес-служби Національної поліції в Миколаївській області з'явилася інформація, що в квартирі багатоповерхового будинку Миколаєва на перетині проспекту Центрального і 3-й Слобідській виявили тіло людини з ознаками насильницької смерті.Після закінчення терміну оренди, жінка почала телефонувати Шитюку, однак він не відповідав. Приїхавши в квартиру, вона знайшла його на підлозі без ознак життя.

Поліція почала кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст.115 Кримінального кодексу України "Умисне вбивство". Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 15 років. Голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко, згадуючи вченого, написав, що Микола Шитюк "був яскравим прикладом щирого служіння науці та своїй країні".Разом з тим варто відзначити, що у віці 89 років помер відомий український дисидент, один з авторів акту "Про Незалежність України" Левко Лук'яненко. Про це журналістам повідомила дружина Героя України Надія Лук'яненко. Вона розповіла, що її чоловік давно мав проблеми зі здоров'ям. Перехворів на лейкоз. Пізніше мав проблеми з тромбами і лейкоцитами.У "Феофанії" його лікували від наслідків інсульту. 24 серпня Левко Лук'яненко мало б виповнитися 90 років.

Левко Лук'яненко – український націоналіст, один із засновників Української Гельсінської групи". У радянські часи був засуджений за "антирадянську агітацію і пропаганду" до розстрілу. Але потім вирок змінили на в'язницю. Відсидів за ґратами і в радянських таборах понад 25 років. У часи незалежності України був народним депутатом чотирьох скликань. Є лауреатом Національної премії імені Тараса Шевченка.

"Я втратив наставника": рідні та друзі розповіли про життя дисидента Левка Лук'яненка.

Джерело.

2ogoloshenya