Вночі 2 вересня російські пранкери намагалися спровокувати міністра оборони України Степана Полторака, здійснивши дзвінок.

Зазначається, що пранкери намагалися змусити Полторака говорити про певні події у зоні операції Об'єднаних сил. Під час розмови було сфабриковано голоси відомих людей. "Мета такої витівки - перекласти відповідальність за останні події у Донецьку на українських військових. Їхня спроба була одразу ж викрита, і вони зрозумілою для них мовою були "відправлені у відповідному напрямку", - йдеться у повідомленні.Згодом у мережі опублікували аудіозапис розмови Полторака з "аудіороботом Порошенка".

Пранкер використовує в розмові нарізку запису, в якій президент Петро Порошенко вживає ненормативну лексику, говорячи про "5 канал". В ході розмови з міністром оборони "Порошенко" постійно посилається на якісь події в Донецьку (пранкер, очевидно, мав на увазі вбивство Захарченка - ред.). Зазначимо, говорячи з "аудіороботом", Полторак заявив, що нічого не знає про інцидент в Донецьку. "Я не знав, хто їздив у Донецьк. Я не знаю, хто там що робив в Донецьку. Якщо ви маєте [на увазі] те, що сталося (вбивство Захарченка - ред.), я сьогодні розмовляв з усіма. Не знаю, про що ви говорите...", - зазначив він.

Крім того, відповідаючи на закиди "Порошенка", Полторак зазначив, що українські військові на Донбасі "нормально стоять, ніхто нікуди не біжить", і ЗСУ не планують атакувати бойовиків.Нагадаємо, загибель ватажка терористичної організації "ДНР" Олександра Захарченка може спричинити нові провокації з боку Росії, вважає міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Джерело.

2ogoloshenya