Месенджер Telegram змінив політику конфіденційності, зробивши можливим передачу спецслужбам особистих даних користувачів за рішенням суду.

"У разі, якщо Telegram отримує судове розпорядження, яке підтверджує, що Ви підозрюєтеся в тероризмі, то ми можемо розкрити Вашу IP-адресу і номер телефону відповідним спецслужбам. На даний момент подібних ситуацій не було", - йдеться у пункті 8.3 Політики конфіденційності месенджера.У Telegram відзначають, що якщо такий випадок раптом станеться, то інформація про це буде опублікована в спеціальному каналі Transparency, куди кожні півроку будуть викладатися звіти про звернення спецслужб.

При цьому адвокат месенджера, керівник Міжнародної правозахисної групи "Агора" Павло Чиков зазначає, що це рішення не є результатом переговорів з владою якоїсь країни, оскільки Telegram давно бореться з тероризмом і блокує підозрілі канали та чати."Ми як представники Telegram ніколи не заперечували права і навіть обов'язки влади боротися з тероризмом, навпаки, пропонували саме такий цивілізований шлях - судовий запит в обмін на розкриття. І навіть не листування, а лише IP і телефон. Баланс інтересів національної безпеки і недоторканності приватного життя має бути знайдений. Telegram пропонує свій варіант. ФСБ не пропонувала нічого", - додав Чіков.При цьому засновник месенджера Павло Дуров заявив, що нові правила Telegram не поширюються на Росію.Раніше в новині було вказано, що Telegram збирається розкривати інформацію спецслужбам Росії.

Джерело.

2ogoloshenya