Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Результат пошуку зображень за запитом "Україна проти Росії"

Україна розриває договір про дружбу і партнерство з Російською Федерацією.

Про це заявив президент Петро Порошенко на зустрічі із дипломатами, повідомляє Gazeta.ua.

"Нарешті сьогодні ми підійшли достатньо підготовленими і юридично захищеними до наступного кроку: припинення дії договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Російською Федерацією. Який з вини Москви вже давно став анахронізмом", - заявив президент.

"Найближчим часом я очікую від Міністерства закордонних справ необхідний пакет документів для початку реалізації цього процесу", - продовжив Порошенко.

Також президент заявив, що чекає пропозицій про забезпечення українських інтересів в акваторії Азовського моря.

"Я не збираюся із цим миритися і твердо переконаний: ситуація, яка складається зараз є категорично неприйнятною", - заявив він.

"Москву не зупинять світові футбольні чемпіонати, весільні танці чи дарунки газових потоків. Москву зупинить лише ефективна міжнародна солідарність, санкції, міжнародна ізоляція і надана нам летальна зброя", - сказав Порошенко.

Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією – угода між Україною і Російською Федерацією, в якій закріплюються принцип стратегічного партнерства, визнання непорушності існуючих кордонів, поваги до територіальної цілісності та взаємні зобов'язання не використовувати свою територію на шкоду безпеці один одного.

Договір було підписано у Києві 31 травня 1997 Президентом України Леонідом Кучмою та Президентом Російської Федерації Борисом Єльциним.

2ogoloshenya