Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Назвали імена нових Героїв України

24 серпня під час урочистих заходів з нагоди святкування Дня Незалежності на столичному Хрещатику двом українським воїнам президент Петро Порошенко присвоїв звання Героїв України.

Однин з них, лейтенант Олег Довгий, став Героєм посмертно. Участь у бойових діях в зоні АТО брав з 2014 року. Зокрема в районі населеного пункту Чорнухине, керував взводним опорним пунктом в районі Дебальцевого.

31 січня 2015 року бойовики здійснили наступальні дії з метою взяття Чорнухиного під свій контроль. На взводний опорний пункт лейтенанта Довгого скерували системи "Град", застосували міномет. Після цього здійснили наступ групою піхоти та танків. У бою було поранено трьох військовослужбовців, одного з них - важко. Лейтенант на собі витягнув тяжкопораненого військовослужбовця та виніс його з поля бою. Олег Довгий сам отримав поранення. Однак продовжив керувати підлеглими, поки артилерійський снаряд "Граду" не влучив в укриття, де він перебував. Позиції взводного опорного пункту вдалось утримати, противник не прорвався.

Джерело.

2ogoloshenya