Дуже часто можна побачити таку картину: батьки щось не дозволяють дитині, а в той час малюк починає обзивати їх поганими словами.

Іноді дитина це робить через те, що не відчуває себе в безпеці.У цій ситуації необхідно уникнути покарань. А відповіді на образи повинні бути максимально нудними.Більшість батьків не знають, як це зробити. Коли поведінка дитина повторюється і вона називає вас дурними, то дитина очікує на цікаву відповідь.

Більшість психологів радить ігнорувати цю поведінку. Проте коли дитина ображена чи зла це складно зробити. Саме то потрібно використовувати одну і ту ж фразу і говорити це дуже нудним тоном.До прикладу, "О, ти ж знаєш, мені це не подобається, коли ти це говориш". Ви маєте показати, що така поведінка дитини для вас не є екстраординарною.Дитина спершу почне перевіряти вашу поведінку, вона може навіть зробити щось гірше або ще більше образити. Але це не повинно змінювати вашу поведінку. По можливості вийдіть в іншу кімнату. Якщо поведінка дитини покращиться, спробуйте сказати ще раз спокійним тоном те, що вам це не подобається.

Джерело.

2ogoloshenya