Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

 

Результат пошуку зображень за запитом "тварини жорстоке"

В Україні набув чинності закон №2120-VIII про посилення відповідальності за жорстоке поводження із тваринами.

Про це повідомляється на сайті "Гордон".

Кримінальний Кодекс України доповнено новою статтею "Жорстоке поводження із тваринами". Передбачено, що знущання над тваринами, скоєні із застосуванням жорстоких методів або із хуліганських мотивів, каратимуть арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років. Ті ж дії, скоєні у присутності неповнолітніх, каратимуть обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

 Знущання, скоєні з особливою жорстокістю, або якщо вони призвели до каліцтва або загибелі тварини, або скоєні групою осіб, каратимуть позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років. До цього знущання над тваринами карали штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн.) або арештом до шести місяців.

Крім того, до Кодексу про адміністративні правопорушення внесено зміни щодо посилення відповідальності за жорстоке поводження із тваринами. За це передбачено штраф у розмірі 200–500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3 тис. 400 грн – 8 тис. 500 грн) із конфіскацією тварини в разі необхідності. Те саме покарання передбачено за "насильницькі дії щодо тварин, спрямовані на задоволення статевої пристрасті".

22 червня Верховна Рада посилила покарання за жорстоке поводження із тваринами. 1 серпня президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гуманного ставлення до тварин" із зауваженнями та пропозиціями.

2ogoloshenya