У рамках проведення операції "Мігрант" оперативники Головного управління Національної поліції Чернівецької області спільно зі слідчими Шевченківського відділення поліції та працівниками "КОРДу" 8 серпня затримали злочинців, які обкрадали помешкання буковинців.

Про це повідомляє прес-служба ГУ НП в Чернівецькій області.

Співробітники поліції встановили, що 34-річний уродженець однієї з країн Закавказзя та 30-річний чернівчанин протягом тривалого часу потрапляли до чужих осель за допомогою підбору ключа. Один зі злочинців раніше вже був судимий за аналогічні злочини.



Під час затримання крадіїв поліцейські виявили та вилучили у них 2 пістолети з магазинами та набоями, паперовий згорток із речовиною рослинного походження зеленого кольору, набір інструментів для відмикання замків вхідних дверей, державні номерні знаки української та польської реєстрації та інші речові докази вчинення крадіжок.

Злочинців поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Наразі вирішують питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.



Слідчі відкрили кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 (Крадіжка), частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та частиною 1 статтею 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Поліція перевіряє порушників на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території Чернівців та інших регіонів України.

Джерело

2ogoloshenya