Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

З початку нинішнього року понад 25,2 тис. студентів-іноземців отримали офіційне запрошення на навчання в Україні.

Таку статистику оприлюднив Український державний центр міжнародної освіти МОН України.

"Цьогоріч можливість навчатися в Україні отримали більше іноземців, ніж у попередні роки. За сім місяців 2017 року зареєстрували 18 214 запрошень. У 2016 році кількість запрошень склала близько 12 тис", - розповіла директор УДЦМО Олена Шаповалова.

Найбільший попит на українську освіту у жителів Марокко - 4 254, Індії - 3210 і Нігерії - 1987.

Щорічний приріст іноземних студентів в Україні становить 10%. В цілому в українських вишах навчають 66 310 іноземних студентів з 147 країн світу. Найбільше відправляють своїх громадян на навчання до України Індія, Азербайджан, Марокко, Туркменістан, Нігерія, Грузія, Туреччина, Єгипет, Узбекистан та Йорданія.

Для іноземців діють такі ж умови навчання, що й для українців. Доступна заочна, денна і дистанційна форми навчання. Викладають українською, російською, англійською мовами. Той, хто хоче вивчити українську або російську, може зробити це протягом року на спеціальних додаткових курсах.

— 45 відсотків їдуть до нас отримувати медичну освіту. Це лікувальна справа, стоматологія, медицина та фармація, — говорить Олена Сулима. — Також популярні спеціальності — менеджмент, право, економіка і будівництво.

2ogoloshenya