Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Політолог розповів, чим Порошенко відрізняється від Януковича.

В Адміністрації Президента ведеться пошук сценаріїв, які дозволять нинішньому керівництву країни зберегти свій вплив навіть в разі програшу президентських виборів. Про це розповів політолог Андрій Золотарьов.

На думку експерта, Петро Порошенко «буде зубами триматися за владу».

«Це не ляканий життям Віктор Федорович. Петро Олексійович буде готовий зайти далеко. Ми це скоро побачимо », - заявив Андрій Золотарьов в інтерв'ю інтернет-каналу UkrLife.

Одним з можливих сценаріїв, за словами експерта, може стати штучне загострення конфлікту на Донбасі і скасування президентських виборів через введення воєнного стану. Втім, Золотарьов відзначає, що цей сценарій може і не вийти - «розгулятися» Порошенко не дадуть західні партнери України.

Конституційна реформа - ще один варіант зберегти контроль над країною. Суть в тому, щоб скоротити повноваження Президента і встановити парламентську форму правління. Це дозволить нейтралізувати небажаного переможця президентських перегонів, будь то Юлія Тимошенко чи інший опозиційний кандидат.

На думку Андрія Золотарьова, провести конституційну реформу можуть не дозволити розбіжності в коаліції. «Народний Фронт» все більше схиляється до співпраці з Юлією Тимошенко і може втратити інтерес до збереження реальної влади за Петром Порошенко.

«Коли влада починає переписувати Конституцію - це ознака наближення катастрофи режиму», - вважає політолог.

За даними соціологічної групи «Рейтинг», до другого туру президентських виборів можуть вийти Юлія Тимошенко і Анатолій Гриценко. На їхню користь висловилися 16% і 12% респондентів, які визначилися з кандидатом і мають намір голосувати. Петро Порошенко з 8,6% підтримки виявився лише на 5-му місці, поступившись Юрію Бойку і Володимиру Зеленському.

Джерело

2ogoloshenya