Віце-президент Асоціації водоканалів України Ольга Бабій припускає, що через збільшення вартості хлору, тарифи на воду для українців зростуть на 2-3%.

Про це вона заявила в ефірі "5 каналу".

"Підняття ціни на хлор вплине на кожного споживача в Україні, тому що за рахунок збільшення вартості хлору вартість води зросте як мінімум на 2-3% незалежно від розміру міст", - заявила Бабій.

За її словами, "ДніпроАзот" збільшив ціну на хлор з 11 тисяч грн за тонну до 47250 грн з ПДВ - тобто майже у 5 разів.

Чиновниця також сказала, що ситуація з "ДніпроАзотом" оживила дискусію, щодо того, які є альтернативи очищення води хлором. 

"Я думаю, що ми зробимо гарні висновки, терміново долучимо науку, визначимо типи очистки води для різних міст України і реалізуємо це через програму "Питна вода". Вона додала, що в кожному регіоні України треба по-особливому підходити до очищення води. 

Нагадаємо, єдиний виробник рідкого хлору "ДніпроАзот" призупинив виробництво майже місяць тому, тому критична ситуація виникла в багатьох містах. Причиною стала збитковість підприємства. Після зупинки "ДніпроАзоту" водоканали в усій Україні перестали отримувати від підприємства хлор для очищення води. Наприклад, у районах Запорізької області запасу хлору майже не лишилося, тому там уже зменшили тиск води у кранах. В Івано-Франківську, Львівській та Житомирській областях водоканали мають власні установки з вироблення речовин для очищення води. Так вони можуть частково компенсувати відсутність хлору з "ДніпроАзоту".

Джерело

2ogoloshenya