Результат пошуку зображень за запитом "порошенко"

Президент повернув до парламенту законопроект, що передбачає введення кримінальної відповідальності за контрабанду лісу.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Законопроект (№5495) в понеділок, 23 липня, повернутий із пропозиціями президента.

У той же час самі пропозиції президента до проекту закону відсутні.

Нагадаємо, 3 липня Верховна Рада прийняла закон №5495, який передбачає введення кримінальної відповідальності за незаконне вивезення з України лісу і лісоматеріалів. "За" проголосували 234 народних депутата.

Прийнятий закон передбачає збільшення обсягу річної заготівлі лісоматеріалів з 20 млн кубічних метрів до 25 мільйонів.
 
У Кримінальному кодексі України тепер буде нова стаття №201-1 про незаконний вивіз лісоматеріалів (зокрема, необроблених), пиломатеріалів цінних та рідкісних порід дерев. Контрабанда всіх цих товарів буде передбачати відповідальність у вигляді позбавлення волі від 3 до 5 років.

У Кодекс України про адміністративні правопорушення, зокрема, вноситься норма, згідно з якою незаконна порубка і перевезення, зберігання незаконно вирубаних дерев тягнуть за собою накладення на громадян штрафу від 15 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (255-510 гривень), а на посадових осіб - від 75 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (в чинному на сьогодні законодавстві - від 5 до 10 і від 7 до 12 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян відповідно).

У разі повторного правопорушення протягом року розмір штрафу становить для громадян від 30 до 60 неоподатковуваних мінімумів, для посадових осіб - від 300 до 600.

Також передбачається кримінальна відповідальність за переміщення через митний кордон України поза митним контролем або приховування від митного контролю необробленого лісоматеріалу або пиломатеріалів цінних або рідкісних порід позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років. Повторне правопорушення карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади та з конфіскацією майна.

Джерело

2ogoloshenya