Результат пошуку зображень за запитом "будівництво"

ДАБІ спільно з Держагентством з питань електронного уряду, Міністерством юстиції України та координатором проектів ОБСЄ в Україні презентували оновлену електронну послугу з подачі повідомлення про початок будівельних робіт.

Ця послуга стала першою в країні повністю автоматизованою, без втручання посадової особи. Повідомлення про початок будівельних робіт стосується об'єктів, які допустимо зводити на підставі будівельного паспорта. Йдеться про індивідуальні (садибні) житлові будинки, садових і дачні будинки висотою не більше двох поверхів (площею не більше 300 кв. м.), а також госпспоруди, зокрема, гаражі, розташовані на присадибних, дачних і садових земельних ділянках.

Як повідомили в ДАБІ, за 2017 рік на основі будівельного паспорта було розпочато 51 тис. будівництв, це 75% загальної кількості документів декларативного характеру про початок будівельних робіт.

"Завдяки сучасним технологіям нам вдалося першими в Україні запустити е-послугу без втручання посадової особи. Дані з повідомлення автоматично потрапляють до реєстру. Громадяни, які будують, на 100% будуть захищені від зловживань як з боку держслужбовців, так і з боку недоброчесних забудовників" , - вважає голова Державної архітектурно-будівельної інспекції Олексій Кудрявцев.

Отже, тепер внесення даних здійснюється повністю автоматично. Раніше, незважаючи на декларативний характер послуги, повідомлення підлягали попередньому розгляду співробітниками відповідних органів влади.

 

 

Але основним поліпшенням стала синхронізація з Держреєстру прав на нерухоме майно Мін'юсту. Тепер при заповненні електронної форми немає необхідності вносити всі дані про свою земельну ділянку самостійно. Досить зазначити кадастровий номер і натиснути на кнопку "Запитати дані", вся інформація відобразиться в електронній формі повідомлення автоматично. Це мінімізує можливість зробити помилку при заповненні електронної форми. Але найголовніше - електронну взаємодію з реєстром Мін'юсту мінімізує ризики махінацій з боку нечесних громадян.

"Ми нарощуємо кількісні та якісні характеристики взаємодії всіх реєстрів між собою - не тільки тих, що належать Міністерству юстиції. Крок за кроком ми наближаємося до того, що в майбутньому 90% всіх послуг, які надає держава, будуть електронними. Саме мінімізація спілкування чиновника з громадянами і бізнесом унеможливить будь-яку корупційну складову ", - зазначила Олена Сукманова, заступник міністра юстиції України з питань державної реєстрації.

Нагадаємо, крім повідомлення про початок будівельних робіт, в переліку електронних послуг в сфері будівництва також повідомлення про початок підготовчих робіт, реєстрація декларації про введення будинку в експлуатацію, а також - ліцензування будівельної діяльності.

Всі зазначені послуги (крім ліцензування) стосуються об'єктів будівництва класу наслідків класу СС1. У сукупності до класу СС1 відноситься близько 80% всіх будівництв в Україні.

Джерело

2ogoloshenya