Шосткинський завод "Імпульс" розпочав серійне виробництво боєприпасів для 40-міліметрового автоматичного гранатомету ПГОФ-40 за стандартами НАТО.

Про це йдеться на офіційному сайті "Укроборонпрому".

Вперше в Україні, у співпраці із "Кузнею на Рибальському", було освоєно та розпочате серійне виробництво 40-мм боєприпасів для автоматичного гранатомету. Зараз "Імпульс" працює над тим, щоб збільшити об‘єми виробництва цих боєприпасів шляхом механізації виробництва та запровадженню нових інструментів,– пояснив директор підприємства Євген Чернов.

За його словами, складання таких боєприпасів – це здебільшого ручна робота.

Зазначається, що ПГОФ-40 – граната осколково-фугасної дії з типорозміром 40 на 53 міліметри, що відповідає встановленому у НАТО стандарту боєприпасів до автоматичних гранатометів. У порівнянні із 30-міліметровими гранатами, які зараз використовуються у більшості автоматичних гранатометів, що стоять на озброєнні українського війська, 40-міліметрова граната, має більшу потужність та розліт осколків.

Окрім цього, завод освоює виробництво ВОГ-25В, які призначені для стрільби з підстовольних гранатометів для автоматів, що стоять на озброєнні силових структур України.

Джерело

2ogoloshenya