Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Результат пошуку зображень за запитом "українська земля"

«За» відповідний закон №6049-д проголосувало 236 народних депутатів.

Верховна Рада спростила правила користування землею сільськогосподарського призначення, які уряд раніше почав передавати у власність об'єднаним територіальним громадам, що дозволить власникам та орендарям без проблем обмінюватися земельними ділянками, - передають "Українські реалії" з посиланням нa segodnya.ua.

Закон повинен полегшити вирішення питання колективної власності на землю, запобігти рейдерству і спростити обмін земельними ділянками в єдиному масиві.

У тому числі закон передбачає право на оренду польових доріг, не обмежуючи при цьому доступ інших орендарів до земельних ділянок.

Також законопроектом передбачено віднесення земель під полезахисних лісосмуг до земель сільськогосподарського призначення. Сьогодні це - землі лісового фонду.

Відповідно до закону, тепер українці зможуть обмінювати земельні ділянки державної і комунальної власності, розташовані в масиві земель сільськогосподарського призначення, на рівноцінні земельні ділянки приватної власності в тому ж масиві.

Встановлюється на законодавчому рівні і порядок звернення права колективної власності на землю на право приватної та комунальної власності.

Також відтепер ініціювати інвентаризацію земель може хто завгодно - власники, орендарі земель або сільська рада.

Крім цього, згідно із законом, за умови відкриття ринку землі право оренди або суборенди не забороняє продавати земельну ділянку.

Як зазначається, закон вступає в силу з 1 січня 2019 року.

Нагадаємо, в грудні 2017 року Верховна Рада прийняла політичне рішення про продовження мораторію на продаж с / г земель. Рішення є символічним - ринок землі все одно не може заробити, поки не буде прийнято відповідне законодавство.

Заборона продавати і купувати сільгоспземлі була введена ще в 2002 році. З тих пір він просмикувався вже дев'ять разів. Нинішній термін дії мораторію - до 1 січня 2019 року.

Крім того, в Міністерстві аграрної політики назвали ймовірну вартість гектара після скасування мораторію. Так, ціна одного гектара землі сільськогосподарського призначення в Україні в разі скасування мораторію на її продаж може скласти 50-60 тисяч гривень.

Відзначимо, Європейський суд з прав людини прийняв історичне для України рішення: український мораторій на продаж сільськогосподарських земель порушує права людини.

Джерело

2ogoloshenya