Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Комунальне підприємство Хмельницької облради “Аеропорт Хмельницький” за результатами тендера 4 липня заявило про намір укласти угоду з ТОВ “Баскурт” (Вінниця) на проведення поточного ремонту злітно-посадкової смуги аеродрому загальною вартістю 798 тис. грн.

Про це повідомляється у системі “Прозорро”.

Підприємство розбиратиме цементнобетонне покриття злітно-посадкової смуги у тих місцях, яке було зруйноване 2013 року під час виконання подібного ремонту. Потім заармує та відновить стан придатності. Всі роботи необхідно завершити до кінця поточного року.

Єдиним конкурентом виступила ФОП Улітіна Аделя Карлівна з Вінницької області, пропозиція якої була вищою на 3,6%.

Як повідомляв НГП, раніше вінницьке ТОВ  “Баскурт” уже подавалося на тендер з ремонту злітно-посадкової смуги аеродрому Хмельницького. Але, на думку замовника, підприємство не надало усіх довідок. Зокрема, було відсутнє підтвердження щодо спеціальності та досвіду роботи інженерно-технічних працівників; не повні паспортні дані посадової особи учасника; відсутність двох бетонозмішувачів (“Баскурт” вказав, що має одного бетонозмішувача без документів).

Також вінницький учасник не дотримався вимоги стосовно досвіду роботи з влаштування бетонного покриття у 2017 році. Він надав копію договору з капітального ремонту фасаду Городківської ЛАЗПСМ.

Між іншим, на попередньому тендері цінова пропозиція ТОВ  “Баскурт” була нижчою від теперішньої – на 8 тис. грн.

За даними бізнес пошукового ресурсу “Youcontrol”, ТОВ  “Баскурт” створено у жовтні 2017 року. Засновником і власником зареєстрований мешканець Вінницької області Іван Марінюк. Розмір статутного капіталу фірми – 1 тис. грн.

Нагадаємо, що головний конструктор хмельницького філіалу державного науково-дослідного інституту “НДІПРОЕКТРЕКОНСТРУКЦІЯ” А.Антонюк підготував експертний висновок, в якому сказано, що “технічний стан злітно-посадкової смуги “Аеропорт Хмельницький” визначається як “непридатний до нормальної експлуатації” в зв’язку з виявленими дефектами”. Злітно-посадкова смуга “Аеропорту Хмельницький” має 2,2 км довжини і 42 м ширини,

Як писав НГП, після неповного виконання будівельни робіт у 2013 році на злітно-посадковій смузі утворилася низка вирв. Одиничні вибоїни підрядна організація ТОВ “СТКбуд” тоді встигла залатати, однак їх нинішній стан потребує повторного ремонту.

За підрахунками керівника державного підприємства «Хмельницька обласна служба єдиного замовника» Андрія Колесніка, фірма якого виступала замовником цих робіт, завершення ремонту злітно-посадкової смуги при теперішній економічній ситуації затягне близько 2 млн. грн (за цінами на березень 2016 року).

У 2016 році Державна авіаційна служба України назвала недіючий хмельницький аеропорт базовим у Західному регіоні.

У листопаді 2017 року депутати Хмельницької облради затвердили програму з відновлення та розвитку хмельницького аеропорту на 2018-2022 роки загальним кошторисом 774,4 млн. грн. Левову частину ремонтних робіт розробники програми кладуть на плечі потенційних інвесторів.

Згідно їхніх розрахунків, у 2020-2021 роках планується проведення реконструкції злітно-посадкової смуги із збільшенням товщини на 12 см вартістю 317 млн. грн. Ще 97,2 млн. грн інвестори мають викласти на будівництво з продовженням злітно-посадкової смуги на 18 тис. кв. м.

Також солідні суми передбачені на встановлення світлосигнального обладнання САТ-І ІСАО (з двох напрямків посадки) – 210,6 млн. грн, реконструкції перону площею 27 тис. кв. м – 73 млн. грн, стоянки літаків – 19,4 млн. грн, руліжної доріжки площею 3,7 тис. кв. м – 10,2 млн. грн, проведення модернізації аварійно- рятувальної станції – 6,7 млн. грн.

У проекті Програми наголошується: якщо вдасться реалізувати задумані плани, то на Хмельниччину прийдуть авіаційні перевізники, які працюють за моделлю «лоу-кост», а загальний пасажиропотік зросте до 100 тис. осіб.

Джерело

2ogoloshenya