Двох чернівчан оштрафували через втручання у роботу газового лічильника. Люди замінили старі лічильники на нові, де всередині був спеціальний магніт, який заважав обліковувати газ.

Хотіли зекономити, натомість отримали штраф на 50 та 80 тисяч гривень. Про це molbuk.ua розповіли у ПАТ “Чернівцігаз”.

“У споживачів побачили різке зменшення, а це вже підстава для перевірки. У нас є спеціальний прилад, який підносимо до лічильника і він показує збільшене електромагнітне випромінювання. Це робили при споживачах, показали їм все і зняли у їхній присутності лічильник. Коли відкрили, всередині побачили маленький магніт. Щоби він був непомітним, його навіть зафарбували чорною фарбою, як і всі інші елементи. Та це не допомогло”, - розповідає прес-секретар "Чернівцігазу" Вікторія Голодняк. -

Один споживач одразу погодився сплатити нарахований йому штраф у сумі понад 80 тисяч гривень за не обліковане використання газу. Інші споживачі отримали штраф на 50 тисяч гривень.

У "Чернівцігазі" розповідають, що щомісяця перевіряють понад дві тисячі лічильників і з них у 20-25 виявляють втручання у роботу. Зазвичай "спритні" споживачі втручаються у обліковий механізм чи прикладають магніти на частину лічильного механізму. За такі порушення нараховують штрафи на кілька десятків тисяч гривень.

Джерело

2ogoloshenya