Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Результат пошуку зображень за запитом "дівчина у воді"

За звичаєм, всі повинні були викупатися у воді — від немовлят до людей похилого віку.

У церкві 6 липня відзначали день пам'яті святої мучениці Агрипини (Горпини), яка ще в молоді роки вирішила відмовитися від вступу в шлюб, а присвятила своє життя служінню Господу. У той час були поширені гоніння щодо християн, незабаром Горпина була заарештована і піддана мукам, не бажаючи відмовлятися від християнства на користь ідолопоклонства. За свою віру дівчина отримала нагороду - ангел звільнив її від з темниці. Однак сама Горпина все-таки незабаром померла у в'язниці від отриманих ран. Поховали її три християнки, і відзначали, що біля труни Горпини почали відбуватися чудеса.

У давнину саме з цього дня люди починали купатися в річках і озерах. За звичаєм, всі повинні були викупатися у воді - від немовлят до людей похилого віку, якщо вже не в річці або озері, то в лазні. Увечері збирали лікувальні трави, які, за переказами, мають в цей час найбільшу лікувальну силу. Обов'язково слід задобрити водних духів і входити у водойми чистими.

Слов'яни вірили, що в цей день можна збирати цілющі трави і рослини - засоби, приготовані на їхній основі, будуть максимально ефективними. Це була ніч перед Купала, яка вважалася містичною - її називали часом перевертнів, чаклунів і відьом. Існувало чимало прикмет, пов'язаних саме зі святом Купала. 6 липня клали на поріг будинку кропиву, чортополох і звіробій, вважаючи, що ці трави відлякають нечисту силу. До речі, дівчата також ворожили на цілющих травах, вивчали прикмети.

Цього дня проводили один цікавий обряд: увечері дівчата збиралися з подругами і спочатку товкли в ступі ячмінь, з якого потім варили кашу. Вважалося, що ця страва є дуже корисною для жіночого здоров'я. Також жителі села вскладчину готували кашу і годували нею жебраків.

Дітей водили вмиватися до джерел для міцного здоров'я, ховали від нечисті худобу. Крім того, існувала традиція викочування жита 6 липня - посіви м'яли, буквально перекочуючись в положенні лежачи.

Народні прикмети на 6 липня

Соловей не співає на Аграфену - скоро урожай ячменю можна буде зібрати

Якщо йде дощ, то буде хороший урожай хліба

Якщо на Аграфену ріпу посіяти, то вона обов'язково вродить.

Джерело

 

2ogoloshenya