Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

ZIK

Від професійності дій правоохоронців залежить, наскільки впевнено себе почуватимуть громадяни країни.

На цьому в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK наголосив народний депутат України (фракція «Батьківщина») Іван Крулько.

Гість програми сьогодні, у день професійного свята Національної поліції, зауважив, що саме від професійності дій правоохоронців залежить, наскільки впевнено себе почуватимуть громадяни країни. Політик каже, що від того, що у поліцейських з’явилася нова форма, і вони почали їздити на кращих авто, ситуація не покращилася. Іван Крулько зауважив, що, навпаки, сьогодні з різних причин криміногенна ситуація в Україні погіршується.

Політик, коментуючи кадрове наповнення Нацполіції, зазначив, що у процесі реформи до поліції потрапило багато різних людей – і порядних молодих хлопців і дівчат, які вирішили своїм прикладом показати, що можуть щось зробити краще, а також і багато тих, кого політик назвав «відвертими покидьками», які ганьблять службу.

«Мене турбує те, що до мене подекуди звертаються громадяни, що повертаються старі часи, коли поліція відступає від своїх обов’язків і починає різними маніпуляціями намагатися звинуватити людину в чомусь», – наголосив Іван Крулько.

Політик навів приклад, коли поліцейський зупиняє авто, не маючи засобу для перевірки людини на алкогольного сп’яніння, і водночас поліцейський складає протокол, знаходить невідомих свідків, яких насправді там не було: «І потім людину позбавляють прав, і вона не може себе захистити, тому що в нас діє презумпція вини. Тож є різні ситуації».

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко підписав закон «Про Дисциплінарний статут Національної поліції України» на урочистому заході з нагоди Дня Національної поліції сьогодні в Києві.

Народні депутати підтримали у другому читанні проект Закону про Дисциплінарний статут Національної поліції України 15 березня 2018 року. Законом визначається сутність службової дисципліни в Національній поліції, повноваження поліцейських і їх керівників з її дотримання, види заохочень і дисциплінарних стягнень, а також порядок їх застосування та оскарження.

Джерело

2ogoloshenya