Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

на Донетчине полицейский посмеялся над вышедшими в защиту узников Кремля активистами / Фото: Галина Однорог

У Маріуполі на Донеччині патрульний поліцейський заявив, що не знає, хто такий Олег Сенцов і звинуватив активістів, які вийшли в його захист, в тому, що ті мітингують за гроші.

Конфлікт між активістами і поліцейським стався під час всесвітньої акції на підтримку політв'язнів, коли громадські працівники міста прийшли під офіс ОБСЄ, щоб ті зафіксували мітинг, повідомила ІА «Вчасно» волонтер Галина Одноріг.

За словами Галини Одноріг, міжнародні спостерігачі не виходили до присутніх до приїзду патрульної поліції.

«Може вони думали, що ми хочемо когось із них взяти в полон, але вони не виходили, такий факт був, - каже Галина Одноріг. - Коли з'явилася поліція, і я підійшла до них, щоб пояснити, для чого ми зібралися, то почула у відповідь, що не можна збиратися групами більше 10 чоловік. Також один з поліцейських, сміючись, заявив, що не знає, хто такий Олег Сенцов і не зобов'язаний цього знати».

Пізніше цей же співробітник поліції звинуватив громадян в тому, що їм платять за участь в акції.

«Всіх активістів це дуже обурило, - розповіла Галина Одноріг. - Я спробувала пояснити поліцейським, що це не так, але вирішила, що не варто "метати бісер перед свинями". Так, ми всі, хто прийшли в неділю на підтримку Олега Сенцова, проплачені, з 2014 року, коли ризикували своїм життям, щоб захистити наш Маріуполь. Так, проплачені кров'ю нашого українського народу, який такою страшною ціною домагається свободи, проплачені тисячами загиблих Героїв і десятками політв'язнів, які в російських в'язницях борються за нашу з вами демократію ».

Активісти записали діалог з поліцейськими на відео.

«Дуже шкода, що в новій поліції Маріуполя служать такі поліцейські, які не знають, хто такий Олег Сенцов і їм смішно і не зрозуміло, що ми в свій вихідний можемо прийти і провести акцію. Але по поодиноким випадкам не потрібно робити висновки про всіх поліцейських. Як то кажуть, в сім'ї не без виродка, і ми сподіваємося, що керівництво з ним проведе «політінформацію». 

«Ми розберемося з цього приводу. Немає у нас права переслідувати його за законом за те, що він не знає, хто такий Сенцов, - зазначив начальник управління патрульної поліції в Донецькій області Михайло Вершинін. - На жаль морально-етична сторона цього питання кидає на нас пляму. Поліцейський повинен розуміти, що відбувається навколо, в даному випадку це невихованість і неосвіченість патрульного і небажання самоосвічуватися. Будемо проводити бесіди не тільки з ним. На жаль, є такі люди, яким цей світ потрібен щоб відпрацювати зміну і випити пива. Живе і живе, нічого йому не цікаво. Але найгірше, це його некоректна поведінка », - пояснив Михайло Вершинін.

Джерело

2ogoloshenya